Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I din påse och om flugan!

I din påse kryllar det massor av bakterier!
Bakterier är bra ibland, och ibland inte!
Bra för magen, Dåligt för magen!(Typ vid matförgiftning)

Vad är det för påse jag talar om?
Den stinker!
Nu!
Men inte förut!

Förut var den fylld av allehanda ting, avfall som använts delvis!
Påsens devis, att ta emot sådant som du vill slänga!
Kaffesump, (luktar gott) Gammal kattmat!
Kombinationen av lukt var god tyckte jag, men jag ursäktade mig till dig, genom att säga, att om jag var en fluga, så skulle doften ifrån påsen dra mig ditåt!
Varför är flugor så missförstådda varelser? Precis som bakterier? Hänger du med på mitt resonemang? Vart jag vill ro? (Men ingen ror väl nuförtiden, om de inte fiskar?) (Men jag; fiskar efter ett resonemang!)

Om någonting är på modet! Då kallas det för att det är en fluga!
Flugan kring halsen på män, under historiens gång...
Flugan finns knappt kvar i historien, Men i språket...
Är klädesplagget Flugan, likt en fluga?
Skulle inte påstå det, men något måste man ju kalla det!
Tänk, att ha ett klädesplagg runt halsen som liknar en fluga!?
Skulle någon vilja ha det?
Kanske lika långsökt, som att doften av Kaffesump och Gammal Kattmat funkar bra ihop, men inte har något användningsområde!?
Och varför insisterar jag på att kalla det för Doft, när det helt klart för många människor står Klart, att det är en lukt?
Vad är skillnaden?
Doften luktar Ljuvligt, medan Lukten luktar ... Hujedamej... Äckligt.
Doften smyger, medan Lukten Tränger sig på!
Som en parfym, som i vissa ögon (Eller mer bestämt näsborrar) kan vara en odör, och i andras...
Alldeles Ljuvlig...

Varför är då vissa saker på modet ibland? En fluga?
För att flugan, dras till skit och äckel och sånt! För att sedan antingen bli dödad, eller komma tillbaka.
När den lyckosamma flugan inte har blivit dödad, då kommer den tillbaka, precis som modet!
Kanske att en fluga är speciellt modig?(Nä , nu har jag dragit mitt resonemang för långt!)
Vad har då flugan med bakterier och sånt, att göra?
Bakterier kan vara nyttiga för magen, eller pest för den!
Flugan kan vara bra för modet, eller pest för den!(Beroende på modet)
Vilken nytta gör då Flugan? Den kan vara bra att ha i språket, för att ha någonting att referera till! Den kan vara bra för soppåsen, då den livnär sig på vår skit! Flugan gör nytta, men är även en sjukdomsbärare!
Alltså har den samma syfte som bakterierna, att göra nytta eller skit!




Bunden vers av Mim
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-16 08:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim