Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aforism




Frihetens fågel

kan inte sjunga

instängd i en bur




Övriga genrer (Aforism) av Marita Ohlquist VIP
Läst 552 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2018-03-16 12:37



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Fångenskap har en dålig klang....
2018-03-21

  Janina Kaminska
Sant, så sant.
2018-03-20

  Ezmeralda VIP
Fin aforism. ingen bur får någon att sjunga.
2018-03-19

  Eva Helene VIP
Mycket bra aforism!
2018-03-19

  Johan Strömstedt
Balansen mellan tryggheten därinne eller friheten och faran där ute, kanske inte alltid ett frivilligt val.
2018-03-19

  ResenärGenomLivet VIP
Tråkigt, men sant i många lägen...
2018-03-17

    Peter Söderqvist
Tack för dina kloka ord.
2018-03-16

  MALVAA VIP
buren har aldrig sänt frihet

2018-03-16

    Birgersdotter VIP
Måste ha luft under vingarna
2018-03-16

  Maria Sundelin VIP
Sant
Kramar
2018-03-16

  DavidM VIP
Fint författad aforism, frihet kontra fängsel.
2018-03-16

  Anya VIP
Tycker om dubbelheten i din text. Vändningen i slutraden är talande.
2018-03-16

  Blomma-Stjärna VIP
så synd

fåglarna vill sjunga och sätta bo
vi vill samma - och vi vill ha vår frihet att kunna säga vad vi anser är rätt och sant!
2018-03-16

  Kungskobran VIP
Instängd i en bur av censur
2018-03-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Klokt och så sant!
2018-03-16

    ej medlem längre
Så sant. Man kan aldrig fånga friheten, att släppa taget ger den liv!
2018-03-16

  morgonstjärna VIP
sant och viktigt!
2018-03-16

    ej medlem längre
Kloka sanna ord.
2018-03-16

  Niliboy
Ja, det är många fiender till det fria ordet, å många buras in. Men många är det som burar in sig själva å går emot sig själv

2018-03-16

  KattenKin VIP
Vingklippt och stum.
2018-03-16

  ULJO
Säger så mycket dessa få rader.
2018-03-16

  Öknens Ros VIP
fångad fågel blir stum.
2018-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP