Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skeppet Psykiatrin

Ibland
fast jag älskar mitt jobb
blir det för mycket
för mycket oro
ilska
smärta

Jag orkar inte
orkar inte bära
bära din ångest
bära din vrede
lasten blir för tung
jag kantrar
som en båt
kanske ett skepp som byggdes fel

så ser jag på psykiatrin
som ett skeppet Wasa
för överlastat
felbyggt
där minsta vind får det att kantra

Vinden är din oro
sorg och ängslan
mot kalla vindar har vi inget skydd




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-03-22 07:14



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
så bra om ångestens språk
den som sett Wasa förstår liknelsen

2018-03-22

  Gunnel Eriksson VIP
Engagerande är din beskrivning.
Liknelsen med Wasa är bra, får läsaren
att förstå.
2018-03-22

    ej medlem längre
Så bra du fångat känslan, som ibland uppstår inom oss, som jobbat inom psykiatrin. Känner igen mig
2018-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP