Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vet man ju

- Det vet man ju
hur ett barn blir till

det är ju inte storken
i alla fall
eller hur

så mycket kan man ju säga

det är annat kuckeliku
som ska till
jungfrufödelse knappast

- vet du verkligen hur barn blir till

visst mannen och kvinnan ställer
sina kroppar till förfogande

och det kan vara rena festen
eller inte alls kul

men var kommer barnet ifrån
i dom allra flesta fall
välskapt med rätt antal
av allt mätbart
ett livsdugligt barn

- det vet vi väl att det
är en massa gener och sånt

det ser du ju på ungen
att han är lik mig
vi hör ihop liksom

- men han är inte en kopia
han har en egen personlighet
var kommer den ifrån

- jo hon mamman ska väl också
va med på ett hörn

- men jag menar innan
det fanns en egen liten kropp
för ni har ju inte snickrat ihop ungen själva
var kom kroppen ifrån

var var han innan innan

vem har designat honom
eller har han designat sig själv

det är bra gjort för att bara vara ett ingenting innan
innan
embryostadiet
innan

varifrån kom den enorma energi som ska till för att ett sånt
litet underverk ska ske

Någon som råder över livet…
eller livet självt
ville att barnet skulle finnas

en ängel var med
när ni rullade runt
i sänghalmen

vi rullade inte runt
och det var ingen halm
i sängen
och jag såg ingen ängel

när du såg in
i din älskades blick
såg du ett ljus
en livslåga

en ängel

när det regnar
och solens strålar bryts
genom dropparna

då landar en gudstanke
i en kropp som fångar in
regnbågens alla färger

därför att Gud vill det
du ska föda en son
och du ska ge honom namnet

- hur vet du det

- det vet man ju
att tro något annat är
som att lägga ihop
2 och 3 och få det
till 7






Fri vers av Petter Wingren
Läst 250 gånger
Publicerad 2018-03-17 05:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren