Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Impuls från Procol Harum "A whiter shade of pale" Obs (pärtor= stickbloss, lysstickor)


Vitaste skuggor mot blåaste botten


Inte är det mareld

eller pärlor

som lyser likväl

skimrar vitaste

skuggor i blått


Inte är det irrbloss

eller pärtor

på heden ändock

skymtas virvlande

gnistor runt kärr


Snart lättar tak

den på blueshängda

sången om dolda

små skrymslen och

trycket inifrån


Ut svävar lust

när två skuggor

slår följe mot

erotikons höjder

så spöklikt graciöst




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-03-17 11:14



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
”skymtas virvlande

gnistor runt kärr”.

Ur hela texten ljuder tonerna
från en av musikhistoriens
bästa låtar. Mästerligt skaldat.


2020-10-29

  Öknens Ros VIP
Vackert!
2018-03-17
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP