Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minaretens spets

Den sufiska böneutroparen
lät klockklangen följa
den himmelska röstens
tonsvaga jag, in i evigheten.

Rullade andemattans slitna
medvetandefilt kring själen.
Inväntade i teosofiskt lugn,
morgondagen har fyra prövningar.

Gudsmedvetandet krävde
naturens absoluta frånvaro.
Att skåda är att urbena livet
noggrant, som med välkokt fisk.

© Bosse 17 mars 2018.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-17 18:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten