Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag kan också fiska

 

Har du nånsin sett mig kasta?
Fastnat i vass eller alger
Ro drag?
Har du fångat mitt tålamod
Timmar i en jolle
Vägt hur många kilo
Jag dragit upp?

 

 

Du säger att du vill ha någon som kan fiska
Förtöja båten...

 

 

Och älska dig, i brygga

 

 

Över allt på denna jord, mellan
Latitud och longitud
Cruisa i rätt knop

 

 

Kan jag få ro in i din vik?
Segla förbi dimman
Kan jag kasta ankare i dig?

 

Veta varje sten
Att ropa "Se upp" för
Fyr, att kika efter
Varje udde att ta sikte mot
och
Där det nappar mest
Även när det piskar mot ytan
Peka ut alla stjärntecken
Hitta "Karlavagnen"
Och "Lilla Björn"
Skrapa botten mot din hud
Gunga dig på böljan blå

 

Och ro oss hem

 

 

 

Med mina bara händer




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-03-17 21:10



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
På durken i din båt ser jag ett öskar som sakta rör sig fram och åter, följer i takt med årtagen. Det blir som rytmen i din text. Kommer det att nappa?
Fint
2018-03-23

  Annaemi VIP
Lycklig den som får färdas i en båt med dig!
2018-03-18

    ej medlem längre
Mycket fint avslut!
2018-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP