Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vikten av att följa moralen, etiken, hederligheten som pappa och mamma lärde mig


Min kompass

 

 

I landet Morikarien kan ljuset inte reflekteras, Inte ens i singulära prismor kan våglängder följas. Havet har krossat kyrkans torn så att organisten bara har en enda ton att spela. Människor bär masker utan färg. Kungen basunerar om mat till alla men kontraktionen i drottningens vagina är så stark att varje liv pulvriseras till substans utan kemisk sammansättning.

 

 

Bortom haven bredvid ligger landet Mimistorien Där går solen aldrig ner och blommorna behöver aldrig vissna. Fåglarna sjunger sorglöst. Där lever inga människor, bara änglar som saknar vingar och dansar i skor gjorda av guld. Ljuset bryts i vattenkaskader som slungar tungor av lycka till alla som vill vara med.

 

Min uppgift som skeppare på havet är att inte kasta ankar vid någon av dessa. Jag måste lita på den karta och kompass - som jag fick av pappa.




Prosa (Novell) av Nils-Robert
Läst 313 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-04-19 17:28



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Som en text ur en sagovärld ett underland.. Som ur serien " hunger games"

Men att få känslans uppfostran vad som är bäst är ett nog bra tillval till sitt egna vuxna beslut i liv!
2018-04-22

  Fem hjärtan VIP
En mycket bra text som väcker tankar...Applåd till dig!
2018-04-20

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text som inspirerar tanke, känsla och fantasi.
Överraskande avslut. Bra!
2018-04-20

  Bibbi VIP
Skriver under på Zavanna.
2018-04-19

  ULJO
Du skriver bra
2018-04-19

    ej medlem längre
Din skrivkonst trollbinder. Fantastiskt skrivet.
2018-04-19

  överlevaren VIP
Mycket bra, jag blir hänförd....vill läsa mer av det här stuket framleds av dig!
2018-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Robert
Nils-Robert