Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilsefabriken

Jag har gooooglat mig vilse
i en mental labyrintfabrik
slappchattat snapchattat
mig fram till tusen mikrobelöningar
vunnit hundra fiktiva medaljer
i hundra fiktiva spel
badat i en sjö av annonser
besökt hundra ytliga bekanta
sett på deras representativa liv
slötittat på tusen semesterbilder
palmer stränder drinkar mat
mättat min krampaktiga lycka
med deras krampaktiga lycka
guidat runt bland skvaller sensationer
skrattat när andra gjort bort sig
krampat i lokala bilolyckor
dövat sockersuget med mera socker
fyllt tomhetsskräcken med mera tomhet
livsångesten med mera ångest
gjort långa närhetsresor
med dem jag älskar
men bara i drömmar
på dagen eller natten
sagt godnatt till mina barn
men glömt deras liv
beväpnat mig med mobil och Ipad
framför utslagningstävlingar på TV
varit med kändisar som tävlar
kändisar som umgås
kändisar som skrattar
kändisar som gråter
dag efter dag
vecka efter vecka
månad efter månad
år efter år
decennier

Imorgon skall jag kura skymning
med den jag älskar
eller prata ömsint och förtroligt
med mina nära och kära

Men nu hör jag ett pling från mobilen





Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-03-18 05:49



Bookmark and Share


  Epione VIP
Bra där, jag blir trött av att bara läsa din text. Ikväll ska jag samla vänner och mobilerna ligger i hallen och surar :)
2018-03-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om teknikens "underbara värld"
Det sista stycket är fantastiskt.
Jag har ingen mobil.
2018-03-19

  Kungskobran VIP
Oj det är så man storknar
Scener från en verlighet fint skildrat


2018-03-18

    Sefarge VIP
Träffande!
Och. ..Nu
ringer det
igen. Hej!
;)
2018-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP