Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tjänstemans klagan (pensionärsrap)

Ni blir mellan 65 till 100 ungefär
ju äldre ni blir desto mer till besvär
vi vet hur ni är
bara spottar och svär

Ni har gjort ert
borde ej lägga er i
ni bli rätt jobbiga
gör sorti sorti

Tack vare all ny medicin
blir ni piggare och får allt kortare stubin
ni lägger er i allt som händer
NEJ
gå ner till sjön och mata änder

Ni börjar komma på kommunens möten
hörde er gnälla om bostadsnöten
vill bestämma över hur ni skall bo
Nej gå och hoppa utifrån en bro

Snälla tid kom tillbaka
när ni satt där och drack kaffe med smördegskaka
åkte buss och köpte krafssovernier
gå tillbaks gå tillbaks till dessa tider


Sluta att gapa sluta ge hals
ramla omkull och bryt en lårbenshals
pallar inte mer
och det är många år innan jag kan blir en av er






Övriga genrer (Satir) av Johan Strömstedt
Läst 376 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-03-18 07:47



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Ler gott , har inte ens kommit till avslut på jobbet trots att 70 strecket snart nås.
2018-03-28

  Marita Ohlquist VIP
Lysande skaldat!
2018-03-21

  Annaemi VIP
Nu sitter jag och ler, mitt gladaste pensionärsleende!
2018-03-18

  Öknens Ros VIP
Gäller det riksdagsledamöter och höga chefer också? ;)
2018-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt