Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan med den vita flaggan

 

Försöksballongerna låg utspridda över gräsmattan  

En sjuårig flicka i olivgrön miltäruniform stod och saluterade 

Till den vita flaggan som vajade 

Trots att det var helt vindstilla 

På läktaren svävade fjorton tusen par ögon 

Ovanför de tomma stolarna 

Flaggan bytte färg 

Ögonen blinkade samstämmigt 

Flickan hissade ner flaggan 

Vek ihop den och gick 

Ögonen svävade iväg åt varsitt håll 

Försöksballongerna sprack en efter en

Utan att lämna ifrån sig något ljud 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Onomatoprofet VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-18 15:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP