Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Free Jazz

ibland när man hör free jazz
undrar man faktiskt

– jag vill förtydliga att jag är jazzmusiker
så jag vet åtminstone nånting om musik

och nu talar jag om sån free jazz
där det kastas cymbaler och förs en massa oväsen –

ibland kan man inte låta bli att undra
om de som ”spelar” ens kan spela på riktigt

och om vi skulle märka skillnaden
om de inte kunde det?

typ om det var några apor
som fått härja loss med varsitt instrument

om free jazz betyder att man ska vara helt fri –
helt befriad från allt kunnande?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-18 15:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=UJkxFhFRFDA

Is Stan as good as it Getz?

Minns du Arbete & Fritid?

2018-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP