Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Diverse varia


Anteckningar från andra våningen

Religionen finns därför att människor frågar: Varför måste vi lida och dö? Vad är livets mening? En annan fråga är om religionen kan ge några svar.

 

Kanske Gud kan...

___

Ibland blir jag mätt på traditionella media och sociala medier, på alla dessa bilder och ljud, alla talade och skrivna ord. Trött och utled på mig själv. Då resignerar jag och finner mig i allt. Det jag finner, finner jag när jag slutit ögonen, släpper världen, sjunker in i mitt hypnagoga ljud- och bildspel medan väggklockan tickar.

 

Tick tack tick tack

___

Allt guld glimmar inte.

___

Bränt barn idag fortsätter leka med elden.

___

Du får alltid mer av livet än du förmår ge.

___

Mars gör mig snöblind och köldknäpp.




Övriga genrer (Aforism) av Algotezza VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-18 17:44



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Alltså inte från ett källarhål, som en viss rysk författare...

Nej, religionen kan aldrig ge svar. Den är bara substitut för Sanningen - Jesus. I Honom finns det verkliga livet.
Religion är bara ritualer, ceremonier och reliker. Död och inget liv.
2018-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP