Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Styrka de svagaste först, är idag samhällets öken-törst

 

Känn dofterna så härligt tydliga
när du nyss är skogs-uppstigen
Lyss till en tidigt kvittrande sädesärla
se solen skapa en ny glittrande dagspärla

Tänk om man den ögonblicks-stunden
kunde klicka fast in i minnets värdegrund
Vilket härligt ögonblick
att minnas som mitt i prick

Dofter, syner och ljud kommer och går
men goda och dåliga minnen består
Det borde vi veta från igår
när tiden går och går

Men på ålderns höst
sjunger de goda minnenas röst
De behövs som en fågelskrämma
när smärtan börjar bestämma

Men att ge upp för tidigt
eller tvinga nån att ge upp för tidigt
Är att ta på oss rätten att bestämma över lidandet
äger vi verkligen rätten att förkorta andras lidande

Jag förstår att andas är en personlig äganderätt
och att en ständig kniv mot en sjuk strupe aldrig är lätt
Jag förstår att den kniven framkallar tankar om självmord
varför ser inte våra svenska väljare detta på sitt bord

Jag vet att jag tjatar och tjatar
men alla ni, som någonsin för någonting, använder ordet hatar
Är det inte på ordet restarbetsförmåga, ni borde lägga er kraft
inte tillåta kapitalismen att mörda, de som bara kan andas, så snabbt

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-18 21:54



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
så sant tar vi både hopp och ljus från varandra finns inget annat kvar
än språnget över kanten

2018-03-19

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2018-03-19

    ej medlem längre
Restarbetsförmågan - om det alls finns någon - kanske är den energi som i stort sett går åt för att överleva i dagens hårda samhälle. Vi vet ju att sjuka jagas värre än kriminella medan brottslingar går fria.
2018-03-19

  Larz Gustafsson VIP
Det finns massor av företeelser - OBS INTE människor! - jag hatar, t ex rasism, aborter, NMR, AFA, KD med mera, med mera.

2018-03-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP