Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mariabönen

I ett grodperspektiv glöder
fåraherdens värmande natteld
matad med starkdoftande eneträ.

små gnistkaskader tänder och släcker
himmelens stjärnor i konstellationer
magnolians siluett fortfarande dold
i välstickad yllevante, påminnelsen
undret som bebådats i en förfluten natt

Herdestaven drar skåran i obrukad jord,
fröet till framtiden såddes som ett offer
stum hänger harpan i sin säck väntar.

© Bosse 19 mars 2018.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 323 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-19 04:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten