Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läste att det sätt jag alltid försökt leva på nu har blivit trendigt, och ordet Lagom sprids över världen. www.folkbladet.nu/plus/2068897/ma-battre-genom-att-leva-lagom. Jag hyllade det ordet redan 2008: www.poeter.se/Las+Text?textId=730486


Lev lagom

Lev lagom
är den uppmaning som
kan riktas till varje extremist
i den värld där måttfullhet är en brist

Varken hedonism eller späkning
utan lite lagom med träning
ger åt kroppen läkning
och åt sinnet rening

Lyft från skärmen din blick
och avstå från något klick
Kolla in vad som händer och sker
i den värld du omkring dig ser

Strunta i alla måsten
om det så gäller prylar, träning eller kosten
Följ inte alltid med någon trend eller ström
utan lyssna inåt och upptäck din egen dröm

Och till sist: Lyssna lagom till råd från mig och andra
Tänk efter själv hur du genom livet vill vandra




Bunden vers (Rim) av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-19 08:54



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Är detta en variant på "centerextremismen", sketchen med Gösta Ekman där han sade sig vara "extremt i mitten"?
2018-03-19

  Larz Gustafsson VIP
Utan fanatiker stannar Sverige.
Jag tar definitivt avstånd från lagom.

2018-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP