Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tunga steg

Barndomen sitter i väggarna
längs den långa korridoren
där de boende ändlöst vandrar
och ibland stannar och lyssnar
till ljuden av sina egna skratt

Med tunga steg fortsätter de
genom dagen och kvällen
tills de får hjälp att lägga sig
för att få drömma sig tillbaka
till barndomens flyktiga land




Fri vers av Den skrivande tysta
Läst 409 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-03-19 10:50



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
En gripande verklighet
2018-03-24

  Kungskobran VIP
Bara minnena kvar, fint skildrat
2018-03-20

  Carl-Johan Bachofner
Rakt på sak med hjärta och mänsklighet beskriver du de gamlas värld. Angeläget eftersom de flesta av oss är eller ska bli gamla.

En önskan. Kan du skriva en dikt om deras resurser, deras styrkor eller vackra sidor? Skulle vara fascinerande vad en poet som du skulle få till då! :)

Tack.
2018-03-19

  Per Rydberg
Tydliga bilder skrivna med värme. Det vardagliga ordvalet understryker känslan av kärlek.
2018-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Den skrivande tysta
Den skrivande tysta