Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

You only live twice"

 

 

 

 

Den medeltida byvägen

slingrade sig fram över kullarna och

rundade det grunda

träsket

 

redan eftermiddag solen stekande het och cikadornas sång

var bedövande

 

men

citykängorna skavde och

jag hade slut på

drickat

 

vad vill jag säga med dessa

rader?

 

låter ju som en hopplös sommaridyll?

 

inte fan vet jag

 

bara får ur mig orden

som om

de

hade någon djupare betydelse

vilket de inte har

tyst nu!

 

man blir så jävligt desperat ibland

bara så du vet

du vet

 

men nu kom jag på det

så här

 

livets väg är en smärfylld vandring barfota över glödande sten

 

en jävligt smart aforism

eller hur?

 

nå inte då

för du har ju aldrig klätt av dig skorna

ens om de skavde

 

du vet ingenting och jag är ensam med min smärta

och jag borde ha förstått

bättre

 

ibland vill man bara

skrika

men vad fan nyttar sådant till

egentligen?

 

ingen bryr sig ingen lyssnar ingen sjunger ballader

mera någonsin

 

och det enda jag kommer

som avslutning på

texten

-

har jag klippt från en halvbra

Bondfilm

 

you only live twice"

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-03-19 11:56

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Katta70 VIP
"nå inte då

för du har ju aldrig klätt av dig skorna

ens om de skavde"

En egen dikt i dikten, som kom precis när jag tänkte ungefär detsamma om hur vi lever våra liv, med skavsår och smärtor som om det bara ska vara så.
2018-03-22

    ej medlem längre
Verfremdungseffekt i metapoesi!
2018-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP