Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet lekte

Jag gick på en väg som gick nedanför en slänt

och på denna slänt

växte de vackraste blommor

och som doftade så underbart

Det var vår

och jag gick sorglöst och tänkte:

"Jag är fem år, Jag är fem år!"

Ingen tanke fanns att 2:a världskriget rasade för fullt (1942)




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-03-19 12:00



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Vilken skön vers om
gossebarnet som fick
vara barn på den tiden.
Som slapp att titta på
krigsbilder på TV och
som fick leka och tänka
som ett barn.
Fint diktat!

2018-03-21

  Marita Ohlquist VIP
Fint skaldat om barndomens tid, att njuta av det som är nära och inte oroa sig över det som är långt borta!
2018-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP