Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stör

 

 

älskade

 

vem är du

du stör mig i nätterna

hör dig viska

otydliga ord

du säger

om

något

 

 

jag

har aldrig kunnat ta in

otydlighet

 

jag har öppnat fönstret

en lagom springa

ut

 

i fall

av våra själars vilja till möte

 

sant

möte

 

älskade låt mig berätta

det dagblad

vilket

öppnats

 

jag är inte ense om

huru vida

mina ögon skall öppnas

huru vida

stegen skall ges rymd

 

jag är trött

trött

 

det sanna är inte den vända sanningen

 

 

solvindar

bygger glitterstäder

isvägar smälter in i lä

 

vad kunde träden göra

annat än vaja

 

vagga bäckarnas porlandeiver

 

dessa vackra domherrar

med röda

cinnoberbröst

vakar med givna frön i blick

 

 

eken

i den vänstra strandens hand

läser bokens blad

de talar stjärnornas vägar

vitsippornas bidan i tinandevind

 

en kråka spelar trumma med toner ur sång

 

 

 

nattvingade lyfter gryningsstrimmans slöjor

landar i skogen vari tjärnen rör vid källan av sångens ton

 

ett minns jag

min hud höra

 

 

frågan steg

ur mitt vidöppna bröst

 

springer de lätta

på luftens stränder

med vingar

smidda ur månljus

 

 

älskade

vem är du

 

som

 

jag hör dina tofflor prassla

eller är det alla knöglade ark jag skrivit

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 202 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-03-19 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser