Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

International. Eller de religiösa friskolornas klagosång.

Sverige har en ledning
som brustit under marken
som kallas för regering
och aldrig kan få sparken

Petimätter som bestämmer
att du ska åtrå millioner
och avsky det som skrämmer:
konfession och religioner

Får skolbarn bära slöja
och trosaccessoarer?
Nä! De ska bära blöja,
indoktrineras, som barbarer.

Får elever sjunga psalmer,
tycka om katolicismen?
Nä! De ska tillbe Palme
och tro på socialismen.

Fritt fram med hitlerhälsning
och fördomar om andra;
men de som tror på frälsning
får inte samlas med varandra?

Vi har sett en sanning,
för vi är heligt sekulära:
med ateister på bemanning
blir olikheter sekundära!

--vi har skådat ljuset
och beslutat vad som kränker;
vi som bor i riksdagshuset
och vet vad alla tänker!




Bunden vers (Rim) av Botox
Läst 333 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-19 19:38



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Pekpinnarna viner.
bra fångat
2018-03-20

  Vanja-Kristina Morgell VIP
Träffsäkert!
2018-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Botox