Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överlevnad bland ordförråden



Helt i enlighet med
sina egna synpunkter

Kan även en blind
syntax vifta på svansen


Och nosa till sig meningar
Med överlevnads instinkt
i livets hårdnande tillvaro

Inuti ett revir av inpinkade
Stolpar och gamla ben par


Mellan raderna inuti den
stora Livsbokens Dramaturgi

av vittrande konjunktioner
och suspekta subjekt

Tills den dag då läsande
Ögon uppenbarar sig

eller hela den boken
blir kasserad av olika
Orsaker med alla sina
Bokstäver sånt händer

Ju hela tiden när fler
Och fler händer
slutar öppna böcker

Och fler och fler blir
Till talböcker eller
Blir hängande i
Cyberrymden

Vad ska man då med
En klumpig tung bok
Till?









Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-03-19 20:09



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Vittrande konjuktioner och suspekta subjekt, underbart
du är en ordkonstnär
2018-03-20

  catharina.jerbo VIP
en dikt helt i min smak! Det här:
"Kan även en blind
syntax vifta på svansen" får ju sjutton extra söt-poäng!
2018-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP