Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tiden går

Samtalen om tiden
på en restaurang
stannar inom mig

jag minns när du fyllde 70 år
och nu är jag snart där
och du finns inte mer

ser på bilden
gräsklipparen
kameran
jag 1,5 år
du 34 år

tilliten
du låter mig hålla kameran
det dyraste du har
min nyfikenhet
var din

kameran och odlingen
följer mig än

nu är jag
sista länken i kedjan
kanske den som står på tur
känslan overklig

jag minns besöket hos dig
sista gången vi åt middag tillsammans
laxen som du ville ha den
potatis, ärtor och hollandaise
småländsk ostkaka med varm hjortronsylt
du tuggade långsamt

orden lät minnena komma
som de ville
huller om buller
ena stunden var du barn 
nästa stund var jag barn

du berättade om det gemsamma
vi var frågvisa
grubblande barn
med en drivkraft att vilja förstå

farmors undran för oss båda
hur ska livet bli för er
som har så många frågor

och det ser man ju nu
hur det blev
sade du och ögonen
glimtade till

© Eva Hedlund 2018




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 597 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-03-19 20:44



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Tidsriktigt beskrivet , ja !
2018-04-13

  i af apa
fina och vackra bilder.
ja ömsint, tack!
2018-03-24

  Minkki VIP
tack för den texten, det var en värmande läsning!
2018-03-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det skulle
varit E L!
Sorry!
2018-03-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
E H tack!
Underbart
berättat för
oss våra ögon
som <3-an blev
tindrande bloss!
**************
2018-03-21

  Bibbi VIP
Helt ljuvlig underbar text.
2018-03-20

  stig wikman
Helt enkelt
underbart , Eva.

KRAMåAPPLÅD.
2018-03-20

  walborg
Ömsint och kärleksfullt - underbar text
2018-03-19

  AKT VIP
Härliga minnen!
2018-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP