Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eftersom det är spännande att slava för överheten och på olika sätt visa underdånighet. Är det då märkligt om någon över en ser sig som just överhet och andra under dem som tillbedjare?


Idéologi - något litet om





Människorna förstår inte sitt eget
och varandras bästa.
Med deras goda framtidsutsikter för ögonen
hittar jag på en idéologi eller religion
som skall ha just deras bästa för ögonen.

Och vill de inte 'veta bättre',
när jag levererar...

Kan de 'dra något gammalt över sig'
och jag hjälper dem gärna
på deras väg 'åt Hälsingland'.

Jag utvecklar denna komposition som en pyramid.
Så att de (andra) börjar i botten
och via 'sunt förnuft',
om de har 'den goda inställningen',
kan de med tiden klättra
vidare på sin väg upp till toppen.

I toppen sitter sedan diktatorn med
möjliga kompisar, konkurrenter,
och ser ned på sin (sina?) undersåtar.

Vinka till dem.
Om de vinkar tillbaka
har ni i alla fall det gemensamt.

Att motoriken i armen
tycks fylla sin funktion.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-21 14:55



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Poesi som blomstrar, ja !
2018-03-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP