Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårbukett

 

 

tittut du gula vintergäck

hör du porlande bäck

våren är på gång

alltid på språng

 

ser du den granna påsklilja

säg skulle du vilja

i yster dans dig svänga

så ta av din känga

 

tussilago i dikeskant lyser

den ej längre fryser

vintern varit svår

men nu är det vår

 

stolta snödroppen sig sträckt

av våren den blivit väckt

stilig i sin vita skrud

den är vårens brud

 

blåsippan liten och skör

den man inte bör

plocka för att

den är ju en skatt

 

men vitsippsängarna så sköna

allt det vita och gröna

en sådan vidunderlig syn

det lyser ända upp i skyn

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-21 16:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP