Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÖDLIGT VAPEN - haiku

I en sluten hand

en fjäril fångad vingklippt

dör av fångenskap




Bunden vers (Haiku) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-03-22 15:30



Bookmark and Share


  M.Eta
Tragisk att söka en öppen hand
och finna den sluten! Tänkvärd haiku!
2018-03-26

  Petter Wingren
Det är alltid tragiskt med fjärilar som plundras. Deras skörhet är så uppenbar men duger även som bild för människans.
2018-03-26

  BenGust VIP
Det slutna och det öppna.
2018-03-25

  Magica VIP
Oj, denna var stark! Bra metaforer och samtidigt så direkt! Dessutom en bra haiku!
2018-03-22

  Onomatoprofet VIP
grymt öde för en fjäril som redan innan levde i fångenskap i form av larv.
2018-03-22

    ej medlem längre
Meningen som ligger dold mellan raderna är ganska hemsk men skickligt invävd!
2018-03-22

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text som kan tolkas på mer än ett sätt!
2018-03-22

  ULJO
Livets öde i en bräcklig värld.
2018-03-22

  DavidM VIP
Det bräckliga fjättrat, säkert gestaltat i denna haiku.
2018-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP