Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2018-03-18


Ibland är hon Östermalm

 

Ibland är jag Högdalen och hon Täby


Två förorter
i kollision
Höghus och villor
och alla skuggorna tycks
falla mer inbjudande
På din sida
"Hmmm"
Grannyra



Vi är delade mellan t-banestationer
Och hållplatser
Splittrade mellan SL-kort och taxinotor
Stadium och Sephora
Kaffe eller te
Öl eller cider

 

Ibland är jag Fogdö och hon Möja
Fågelvägen landar vi någonstans
lortgrisar eller landkrabbor
förenade i ett par gummistövlar
i tamburen
och en brygga eller båt
att ro hem summan av alla
vidunderliga spekulationer
akter, babord

 

Ibland är jag Söder. Hon, Östermalm

 

Och vi är delade
Mellan pizzerian runt hörnet
Svampen på Stureplan
och dunket, dunket på golvet
surret, surret vid baren

 

Och hon kan peka ut
de bästa restaurangerna i området
på tu man hand guida en
till den mest utsökta desserten
Jag kan räkna klubbarna
där jag skakar rumpan, på mina fingrar

 

Och ibland när jag kommer över tar jag med
mina grå mjukisar
som sitter skönt över höften
och hon sina raggsockor
och vi myser framför en öppen brasa
Vi tänt med ögonen mot varandras poler
Hon har mig, där hon har mig, i varje kyss,
i varje kvarter

 

och det finns inget, jag inte skulle säga till henne
över ett parti schack!
Eller under ett förspel i en park
Hon har mig, där hon har mig, i varje kyss,
i varje kvarter
Hon är min stadskärnans epicentrum
Min huvudstads själ
När jag är innanför dina väggar
lämnar jag allt jag har där hemma, hos dig
när jag stänger dörren
till världen utanför ditt fönster

 

Och ibland är hon precis lika vilsen
i pannkakan som mig
Att på samma dörr skulle det lika gärna kunna
stå mitt namn
tydligt bokstaverat
och det skulle inte vara en dag försent
att hitta sitt rätta jag

 

i någon som finns i ens närhet och doftar hemma




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 550 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-03-21 20:42



Bookmark and Share


    Röd skog
wow, du skriver verkligen vackra texter! tack. tror jag hittat mig ett smultronställe jag också!
2020-09-22

    anonymiteten
Kom över ditt konto här och tror att jag har hittat mig ett fint litet smultronställe av texter. Du skriver fantastiskt! Kan inte sluta läsa!
2020-05-12

  Larz Gustafsson VIP
Lite av gamla fina "Sjörapporten" där.

Hallunda eller Dandyryd.
Rinkeby eller Djursholm.

Nåja. Jag nöjer mig med att vara Älvkarleby - OCH Gävle.

Alf Robertson påstod ju att han var en kran i Masthugget och vad det nu var...
2019-11-24

    ej medlem längre
Mäktig, mysig, varm. En kärleksförklaring. Den här gillar jag!
2019-03-21

  Elin Ers
"vi har tänt ögonen mot varandras poler" - en helt helt underbar och fantastisk mening. Wow.
2018-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP