Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ej klar.


Band av Synestesi

Slås av en märklig längtan efter blindhet, mitt i
en vanlig onsdag orange, beige på primära kanter, eftersmak

Vore den blinda svart eller genomskinlig? Vore jag färglös
utan min syn?

Så enkelt det vore! ha en uppfattning om
ett begrepp utan dess visuella känsla, utan
kanter
och törnen.

[Att möta andra kräver ett visst mått av kommunikation(s
förmåga)]


Jag har aldrig längtat efter blindhet förut. aldrig

Tid, nu; då. Tid: ett blått ord. I:et vitt.

Jag svävar i färger, vad ifall jag någon gång
tid nu då blå vit grön svart avslut vill
stå fast på jorden?
Ögonblickligen vid ordet gräver rötter av mening sig ned,
jordar jag betydelsen i alltet omkring mig;
en färgernas mykorrhiza (når jag
någonsin kontakt med en annan levande varelse?)


Kanske är jag dömd att se, kanske är jag
välsignad nog att slippa skilja på
tid och känsla, ögonblick och verklighet.




Fri vers (Fri form) av Nirak
Läst 230 gånger
Publicerad 2018-03-22 08:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nirak