Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsten att göra ingenting, version 2

Sitter i fåtöljen och väntar
väntar på att det skall hända någonting
men det händer ingenting
det känns skönt för jag har ingen lust
att göra någonting
det känns skönt
har inget dåligt samvete för det

Dagen framskrider morgonljuset
går över till skymning
skuggorna faller olika
jag studerar dom med
sysslolöshetens svala intresse
känner mig nöjd med det
har inget dåligt samvete för det

Svaga tankar rör sig
långsamt i mitt huvud
ostörda av min sysslolöshet
njuter jag av det
att det intet händer någonting
i denna underbara sysslolöshet
ger mig ro i min ensamhet

Dag läggs till dag av sysslolöshet
upptagen med att göra ingenting
ger oöverträffad meningsfullhet
njutning i fulla drag
borde prövas av alla
dag för dag











Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-03-22 10:42



Bookmark and Share


  Anya VIP
Här har jag sannerligen något att lära. Tar till mig av orden. Sysslolös utan dåligt samvete. Bra!
2018-03-23

    ej medlem längre
En filosofs levnadsstil :)
2018-03-22

    Sefarge VIP
Tänkvärda meningar!
Ibland bör man smälta
"Göra ingenting för att
Orka göra någonting"
Men även om man gör
ingenting, trillar man
ändå till sist av pinn. ..
:}

2018-03-22

  Marita Ohlquist VIP
Ibland är det skönt att bara vara, ta det lugnt i vårt stressiga samhälle!
2018-03-22

  alicja lappalainen VIP
Att spjälka näring, andas , toma tarmen, tänka byta kroppsposition .. det är ju ARBETE och det är tillräckligt ibland i den här världen var människa är definierad just genom den här akten. Så är det i våra Bibeln och i den marxistiska ontologiska idéen och även i den alternativa vetenskapen om människans uppkomst och mål. (David Icke ,Zecharia Sitchin )

2018-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP