Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt 50-tal (2)




Farbror Larsson var en äldre man
som bodde i ett hus i närheten

snäll, hjälpsam och tålmodig

lärde mig ro och fiska
pratade om båtvett
och om fångsterna vi fick

visade hur man fångar kräftor

borrade hål i isen
och berättade när den var säker

en gammal sängbotten
hängde mellan två träd
-min barndoms gunga

kunde steka prinskorvar
utan att dom sprack

fick en liten peng ibland
när jag varit duktig tös
och hjälpt mor

Farbror Larsson
har en speciell plats i mitt hjärta




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-03-22 13:39



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Man lärde sig mycket av den äldre generationen på den tiden...dagens barn missar mycket av den biten... trevligt med ett sådant minne...
2018-04-02

    Peter Söderqvist
Fint igen. Fantastisk att läsa tillsammans med den första. Du kontrasterar de två fallen så bra genom den vuxnes barndomsminnen.
2018-03-23

  lila fjäderblomman VIP
Häligt varma minnen!
2018-03-23

  limerick
Så härligt du delar med dig av fina minnen.
2018-03-23

    Birgersdotter VIP
Vackra betydelsefulla minnen!
2018-03-22

  Niliboy
Solsken, idelsolsken, ja det var en fin farbror. Vilka fina minnen du delar med dig av!
2018-03-22

  morgonstjärna VIP
väldigt fin och varm text <3

2018-03-22

  Olof Lagerhorn VIP
Klara, varma och lugnt flödande bilder blir till ett porträtt av en god förebild och vänlig människa.
2018-03-22

    ej medlem längre
Vilken underbar farbror!
2018-03-22

  Öknens Ros VIP
Varma barndomsminnen.
2018-03-22

  Larz Gustafsson VIP
I dag saknar man respekt för de gamla. De som är äldre föraktas.
Ett slags åldersdiskriminering.
Dessa obstinata och fräcka fånar glömmer att de själva kommer att bli gamla.
2018-03-22

  StinaJ VIP
Fina minnen i hågkomst.
2018-03-22

  ULJO
Stora kontraster till Tant Elsa. Något att komma ihåg med glädje i hjärtat.
2018-03-22

    Elisabeth Nilsson VIP
En fin berättelse ur livet om en man att tycka om. En sådan pappa skulle man haft.
2018-03-22

  överlevaren VIP
Härligt minne om en snäll och varm person som gjort stort intryck.
2018-03-22

  Feliaxel VIP
Fina minnen att se tillbaka på
2018-03-22

  DavidM VIP
Fina minnen och levande återberättat.
2018-03-22

  Ezmeralda VIP
Ja det förstår jag. Vissa möten glömmer man aldrig. Tror att de är viktiga för oss också.
2018-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP