Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Start 18.1 : Uppdaterat Torn : Myra 10

 

 

 

Snart ska vintern bli vår

och era slaskfrusna ensamheters motlut

få gott slut

tror vi såhär efter nyår

 

 

står äntligen hemköpta datorn

något högre än förra, susar svart och brett

med tomma inälvor

 

en klart klockrent ihopplockad VOX

inunder min halvsmarta, brokiga bokhylla

tuggar luft och bara väntar på

 

att produktiva nyckeln ska aktivera Fönster och

 

via samma gamla skärm

som en aldrig riktigt slocknad firefox

söker jag mig ut till

detta växande universum igen

 

genom varje dokument

i nät i nät

ett ännu mer ofullbordat varv

 

 

 

Drömde att du hade dött

plötsligt förmådde vi icke få minsta kontakt

fastän dessa spår hördes klart inspelade :

da-da, da-da, da-da, datorn

 

kändes dubbelt så förlamande märkligt

än varken syster eller jag kunnat ana

vi saknade dig lugnt men längre än någonsin

 

 

och hur jag hade en hungrig hare

som snart förvandlades till vildhund -

vände sig om mitt under omfamning

- har den snart slukat upp mig?!

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-23 20:37



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Fin tolkning av dikten! Dock i verkliga livet gladare : Har just införskaffat ny underbar dator (från inet, som funkar smidigt fastän bara windows är förinstallerat, får fixa resten som jag vill). Skönt att längre slippa oroa mig för om nästa session överhuvudtaget ska starta igång eller frysa fast som på gamla - kan nu stänga av datorn närsomhelst utan att samvetet behöver kalkylera med vad jag var klar med eller ej...
2018-03-24

  Nanna X
Sorglig skröna. Internetskugga?
2018-03-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP