Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olle i backen

 

 

när jag var barn brukade jag och mina systrar hälsa på en äldre farbror. han hette Olle och bodde i en liten stuga högst upp i en backe, därför sa vi alltid Olle i backen. alltid när vi hälsade på honom gräddade han våfflor i ett våffeljärn på vedspisen. till det fick vi vispgrädde och jordgubbssylt, naturligtvis kaffe till med grädde i. Olle var en duktig båtbyggare, trä-ekor var hans specialitet.

en gång kom Olles bror Holger till Olle. han var lite konstig, ville att jag skulle sitta i hans knä. jag kände olust men satte mig i hans knä. sedan började han smeka mig över ryggen med ena handen. det kändes väldigt obehagligt, nånting kändes fel. så småningom kröp jag ur hans knä, sedan gick vi hem. sedermera fick jag höra att han var svår på kvinnor, han brukade gå på den årliga dansfesten på orten där vi bodde, han bjöd upp den ena kvinnan efter den andra. 

 




Prosa av Öknens Ros VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-23 14:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP