Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En svart dröm

Jag såg en svart dröm ödelägga tusen andra
Den jagar efter sig själv, vem kan den klandra?
Jag är trött på att bland gamla ruiner vandra,
Att skrika mig hes, vara en modern kassandra

En tristess som vi sjunker ner i förtär våra liv
Du sa att det finns en lösning: dröm och skriv
Fortsätt vandra, gå igenom skit med stora kliv
Se mer, uttryck mer, få helt nya perspektiv

Men mina skuggor fortsätter följa mina fotspår
Jag känner vissa som sitter på mina håriga lår
Men de blir bara fler för varje passerande år
De matas och växer av varenda bittra tår

Jag har blivit vän med en del av denna smärta
Jag vet att den är en del av mitt tomma hjärta
Och den lär mig vad som egentligen är värt att
Stå upp för, uppleva och vara i ett hav av svärta




Bunden vers (Rim) av Bakom ridån
Läst 261 gånger
Publicerad 2018-03-22 21:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån