Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
AKT inspirerade


Rubbade cirklar

Förr

Tiden mättes med runda mått
Hur långt hade skuggan gått?
Himlakroppars rotation
Mätte era och eon
Åldrar, ätter, anor, börd
Tid för sådd, liksom för skörd
Klockans form och rörelse
Uppbyggnad, förstörelse
Cirkulär ekonomi
Självklar sund ekologi

Men

Så blev världens tid linjär
Hur kunde det bli så här?
Digitala klockors streck
Låter tiden gå puts väck
Avskaffad är evigheten
Våga klandra köttdieten!
Isar smälter, vatten stiger
Hur än kapitalet tiger
För linjär den vägen är
Som åt helvetet nu bär

 




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 442 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-03-22 21:50



Bookmark and Share


  Svart svan
Wow... tjusigt och tankeväckande perspektiv på tidens gång...
2018-08-12

  lodjuret/seglare VIP
Stormig nederbörd i landets vrå, smala vägen vingligt gå, pennan här nu känslosamt skriver, texten i sinnet på läsare river, längtar flodens sista färd att nå?
2018-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP