Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens Barn


Såg att Världens Barn i dagsläget samlat in
sedan starten 1997 ungefär 1.5 miljarder kronor
utsatta barn ska få det bättre genom olika projekt
världen över
Det är barn som förlorat sina föräldrar i hiv
barn som sålts som slavar, flyktingbarn m.m.
som får ta del av dessa pengar
Nu frågar vi oss om barn som varit utsatta
för allt detta får ett normalt liv igen?

Svaret är: Människors förmåga att återhämta
sig både fysiskt och mentalt ur de mest
eländiga situationer är fantastisk
Om vi bara sträcker ut en hand, så griper
vi den. Även från botten hittar barnen
tillbaka till skrattet och glädjen igen
Detta gäller alla både barn och vuxna

Som barn upplevde jag både omtänksamhet
och kärlek, men även skräck och våld
förekom i hemmet. Ingen alkohol, men
svartsjuka och sorg förgiftar även
livet för en familj
I en ålder av 9 år räddade jag mor från
att bli dödad. Fråga mig inte var modet kom
ifrån...det finns inom oss alla!
Vi bär det inom oss, det sover hos oss alla
fastän det sover tills dagen kommer, när
modet behövs!

Världens Barn betyder oerhört mycket
psykologiskt enbart genom att bry sig!
Vi får aldrig ge upp hoppet om mänskligheten
och sluta tro på att godheten och kärleken
finns hos alla levande väsen
Allas lika värde gäller både barn och vuxna
det är därför viktigt att visa att vi är
medmänniskor i ett allt hårdare samhälle
Vi gör det bl. a genom att tänka på varandra
i det lilla lika väl som i det stora konceptet
och ha öppenhet inför andras verklighet
Då visar vi att det finns ett hjärta bakom den
välpressade kostymen och
den figurskurna modedräkten
Det är ingen omöjlighet som begärs av oss
att alltid försöka ha framtidstrons flagga
hissad är lika viktigt, inte bara för oss själva,
utan för alla

Både barn och vuxna behöver tro på livet
och möjligheterna
Vi har alla betydelse för jordens fortsatta
existens!




Övriga genrer (Essä/Recension) av morgonstjärna VIP
Läst 435 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-22 22:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Klokord! Tack!
2018-03-23

  marie ohlson
Så sant och fint beskrivet!
2018-03-23
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP