Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att öppna sitt sinne mot livet

Att öppna sitt sinne mot livet
är att öppna sitt sinne mot det mystiska
Barnet föds med en stark önskan om att knyta an
till en vuxen som svarar an
med blickar smekningar prat
Grogrunden för livet
ligger i förmågan till kärlek
långt bortanför de rationellas värld
av smarta målmätningar och uppföljningssystem
Det är vid porten till livet och mystiken
som jag har en förmåga att hjälpa dig
Inne i hjälpfabrikens byråkrati och styrdokument
gör vi varandra bara till främlingar
När jag möter dig
möter )ag också mig själv
min osäkerhet mina kval
min önskan om att bli förstådd
möter din utsatthet
din önskan om att bli sedd och lyssnad på
Ibland möts vi på gränsen
ibland växer vi av varandra
Det handlar om det mystiska
med att vara människa
Det handlar om dialog
Det handlar om kärlek
Det handlar om liv




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-03-23 04:44



Bookmark and Share


  Stisse
Klokt och tankeväckande."hjälpfabriken" så väl funnet. Sammanfattar det väsentliga att vara människa.
2018-03-28

  Kungskobran VIP
Inne i hjälpfabrikens byråkrati och styrdokument gör vi bara varandra till främlingar.....

Lysande
2018-03-23

  Anya VIP
Som en manual som alla som jobbar med människor borde ha på sin anslagstavla. Bra!
2018-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP