Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

myslådans fredagsfråga





att svika sig själv
till gagn för den man älskar
är det svek ?




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-03-23 07:32



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Beror på hur den
Älskade tar det
Och om det ska
ha någon betydelse!
;)
2018-03-23

  i af apa
förstår att folk köper
kattsand till sina lådor...!

knivskarp fråga!
2018-03-23

  Staffan Nilsson
Underbar paradox!
Det är just så här en god medmänniska får dig/mig att tänka.
2018-03-23

    ej medlem längre
Och om man tex rånar en bank för att hjälpa sin älskare så sviker man kanske banktjänstemannen istället för sig själv?
Man kan iofs svika sig själv då
Men
Att inte stå upp för sig själv, är det verkligen svek?
Ja kanske det

Man kan välja
Så man sviker inte sig själv tycker inte jag
Man valde ju
Den man sviker har ju inget val
2018-03-23

    ej medlem längre
graderas ett svek? egentligen inte
svek är bara svart o vitt väl?
men det man sviker kan ha olika graders viktighet/betydelse/ som uppfattas olika och det kan man svika medan nån annan uppfattade det som val istället
kanske
Om man sviker ska det vara ett äkta svek kanske
Och då är det kanske inget svek
Man har istället valt att bry sig om den man älskar

2018-03-23

  Onomatoprofet VIP
Självsvikande beteende?
2018-03-23

  Poeten Salvador VIP
Att svika är att bryta ett löfte. Om löftena är oförenliga måste man svika någon. Idealet är att alla löften är förenliga
2018-03-23

  överlevaren VIP
Det beror på i vilken utsträckning, ibland kan man göra för kärleks skull men viktigt att det inte blir utplåning och att man tappar sig själv gentemot sin partner.

2018-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP