Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människans biologi

När ögon läcker
så kallas det tår
Dom uppkommer då
man skadas och får sår

Vi kommer till läpparna
De kan utrycka kärlek
Men också
Uppkalla svek

För människokroppen
Är väldigt komplex
Ett slott av kött
Där känslorna väcks

Vi kommer till halsen
Som öppnar upp ljud
Som kan få håren att resa sig
Uppå vår hud

Bröst och mage
Vi träna i form
Att vara tränad och smal
Det är väl vår norm!?

Benen gör att vi
Från rädsla kan löpa
Händer är verktyg
Med dem kan vi ur saker gröpa

För det är fantastiskt i detta slott
Kan vi på saker tänka
Och med små ord
Vi varandra kränka

För människan är intressant
Ja väldigt speciell
Allt så märkvärdigt
Varje cell, och till och med mjäll




Bunden vers (Rim) av Franz Ferdinand
Läst 265 gånger
Publicerad 2018-03-23 10:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Franz Ferdinand