Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bamse björnen tar till orda

Nu är det på tiden att man väcker upp sig själv
efter vinterns långa sömn och dvala
Nu när våren åter snart är här
Så upp och hoppa och sträck på mig
Dags att jag går ut ifrån mitt ide och springer
några varv och äter upp mig lite grann
Själ lite mat ifrån någon stackars ensam liten varg
då magen min just nu känns ganska så karg
Ganska så tom
Så jag behöver bara tugga i mig lite ben och märg
för att åter bli stor och stark
För att åter vinna lite mark
För att åter inför de vackra damerna kunna bekänna
färg i stor skala
Kunna impa på dem då jag är i mina bästa år
För än så länge har min stjärna inte börjat dala
I alla fall inte denna vår...

Bamse björnen tar till orda!

Ken Cassel
23/3-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-23 13:59



Bookmark and Share


  objekt3
Kalle bildt gillar att citera bamse utomlands
2018-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel