Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Delfinarium i själens lagun

Som om vindruvsklasens skugga inte svalkar din
solkyssta vinterhud. Bland syrenbersåns magnifika
doft av paradiset som anas i din blick.
Av dig i natten jag vill älskas som att smekas av molntäcke
vilandes i dimmans omslutande andetag och jag fångar upp
vemodet i din tystnad.
Du dansar aldrig mer till tonerna av fjärilen som landat på
din hand för att sedan försvinna i norrskenet.
Jag suckar uppgivet.
Motvilligt den sammetslena tåren letar sig ner i en övergiven
önskebrunn utan mynt, utan drömmar, utan längtan.
Sagolika är räven och lodjuret blickandes upp mot månskenet.
Jag tror du ler, men jag gissar bara.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-23 17:47



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
vår tro och drömmar är de viktigaste vi vet och behöver. kramar
2018-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP