Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

MÄNNISKORNA

Vi människor sägs ha förmågan att tänka. Det betyder att det nu går omkring en massa oliktänkande på jorden. Ibland går man samman i föreningar av olika slag. Det kan vara politiska partier, idrottsföreningar, frimärksklubbar och liknande. En del människor verkar inte tänka alls eller har tänkt färdigt. Då kan det vara svårt att hålla ihop en förening. Jag har ställt samma ett litet inträdestest som kan användas för att få en bättre samverkan inom föreningen. Den som vill bli medlem får svara på följande 2 frågor:

Har du tänkt fel nån gång?
Kan det tänkas att du tänker fel i framtiden?

Om personer svarar NÄÄ på bägge frågorna så är det bäst att inte släppa in dom i föreningen.
Om dom blir medlemmar så stannar dom inte så länge utan går ur och bildar en egen förening men dom kan ställa till mycket problem innan dess. Det händer ibland inom politiken. Ett nytt parti håller där på att bildas som kallar sig Sveriges Duktigaste (SD). Dom är duktigast på att förstå hur eländigt det är i landet och vad man skall göra åt det men dom måste också vara duktiga på att inte säga rakt ut vad man tycker för då kan folk kan få för sig att dom inte är så duktiga. Dom medlemmar som gör det blir uteslutna och får bilda ett nytt parti. Sveriges ännu duktigare (SÄD).

I en förening bör man istället ha andra tänkare.
Dom tankfulla som inte gör så mycket väsen av sig. Dom verkar ibland onyktra när dom kommer med sina inpass men det beror på att dom lyssnat på vad någon säger. Sedan bär tankarna iväg och dom kan svara på något helt annat än vad någon frågat. Rent fysiskt är dom ganska orörliga. Sitter ofta på en stol och stirrar rakt fram. Ibland kan man se dom gå omkring på en långsam promenad. Då kallas dom flanörer. Om dom inte hittar hem efter promenaden kallas dom tankspridda.
Dom eftertänksamma balanserar ofta dom optimistiska tänkarna men får man för många av dem så stannar verksamheten upp.
Det bästa är att få med dom som har förmågan att tänka om och visa omtanke.
Ibland kan man inte komma överens i en förening genom att ha ett tankeutbyte. Då brukar man rösta. På senare tid har det blivit allt vanligare att dom som förlorar tycker att omröstningen inte gått rätt till.
Vilken förening har bäst sammanhållning? Jag kan ha fel men jag tänker att fågelskådarna är bäst. Där lyssnar man alltid på varandra. Om någon sett en fågel så meddelas alla andra och dom åker dit för att titta. Ingen omröstning behövs.

Vissa tankar är på väg att försvinna. Oljetankar t ex om Miljöpartiet vinner valet.

Nu har jag tänkt färdigt för den här gången!!!
Övriga genrer (Kåseri) av Lennart Arvidsson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-23 20:03Bookmark and Share


  Stay Golden
Att tänka rätt & rätta sig efter det rätta, nu det är de kluriga.
2018-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Arvidsson
Lennart Arvidsson VIP