Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Hur står det till?"

på frågan ”Hur står det till?”
ska man ju svara ”Bara bra, tack!”

annars blir man ju betraktad som konstig

men om det inte är så bra då?

om man är sjuk, har taskig ekonomi, är arbetslös,
lider av ångest, lider av sömnlöshet, är ensam?

ska man bara säga att det är bra då
för att det är så man ska svara enligt etikettsreglerna?

så jag vet inte –
jag tycker vi kunde sluta använda frasen ”Hur står det till?”

när vi ändå inte klarar av
att ta ett uppriktigt svar på den frågan




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-24 12:53



Bookmark and Share


  Bhodi
Det värsta jag vet är när anledningen är "för att man gör så". Om man inte vet varför man gör eller säger nåt, kanske man ska fundera över om man verkligen borde göra så?
2018-03-25

  Larz Gustafsson VIP
"How stands it to?"

Jag vägrar att svara att jag mår bra om jag mår dåligt.
En gång svarade jag att jag hade skelettcancer, enbart för att provocera.
Många ställer frågan men gör det av slentrian.
2018-03-24

  Språk, hjärna!
Eller så börjar vi i andra änden, svara uppriktigt?
2018-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP