Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Offentligt upphandlat skrivmateriel tycker dikter är onödigt och fel. Kulspetspennans stora förtjusning är prosaisk prosa och fula formulär


En timme hjärnsläpp

 

Statsverksballografen
Till hands på mitt nattygsbord
Fungerar så bra i slafen
Till sudoku och A-korsord
Men den vill inte dikta, absolut inte rimma
Stroferna sjunker, de kan inte simma
Jag sitter tillintetgjord

En timme varje begynnande vår
Avstår jag elektriciteten
Slokörad, stum och hjälplös står
Solitaire, pekoralpoeten
I stämningsfullt flackande ljus
Knäpptyst, nedsläckt hus
Nej, så fan att det går!

Jag kysser min stendöda padda
Nej, ge mig inte en prins!
Bara en meningslös radda
Av pladder, som nätt och jämnt finns (enligt SAOL)
Varje ord kan vara av vikt
Om det kan få plats i en dikt
Skynda dig, iPad, att ladda!




Bunden vers av Solitaire VIP
Läst 623 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-03-24 23:04



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Att läsa dikter skriva i ett slags 'före' kan verkligen glädja ett hjärta. Litet som hur människor ombord på ett sjunkande skepp kunnat känna att 'livet', det är nog värt att leva ändå, eller hu
2020-06-18

  Svart svan
Fantastiska rim och ett djup i den diktningen som går utanpå det mesta jag läst... en "slokörad, stum och hjälplös" poet är det sällan jag föreställer mig så visuellt levande som efter att ha läst denna text...mycket bra komponerat!
2018-08-12

  AKT VIP
Ack vardagens bekymmer och helgdagens besvär.
2018-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP