Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Våroffer"

så har vi sommartid

dagen till ära
lyssnar jag på Igor Stravinskijs "Våroffer"

"Våroffer" råkar också i övrigt
höra till mina absoluta musikaliska favoriter

det är ofattbart att detta innovativa verk –
som blivit ett av 1900-talets mest inflytelserika,

främst på grund av harmoniken med sina dissonanser
och på grund av betoningar, rytmik och taktarter –

skrevs för 105 år sedan
det skulle ju kännas fräckt om det hade komponerats idag

och verket har influerat väldigt många kompositörer
framförallt kan man höra influenser från ”Våroffer”
i film- och TV-musik




Övriga genrer (Essä/Recension) av Tomas Karlsson VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-25 16:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Själv ogillar jag klassisk musik och lyssnar aldrig på sådan.
2018-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP