Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad jag längtar efter nu


Vårtecken

Ser du vinden som dansar där i trädet

Leker med vinterns sista snöflinga

Från gren till gren de flyger

 

Ser du istappen där på fönsterkarmen

Den vackra prisman utav vatten

Som nu försvinner droppe efter droppe

 

Hör du fågeln som sjunger i solen

Den visar sig värdig inför sin partner

Med en stämma så vacker att det gör ont

 

Hör du knastret av gruset under skorna

Där du går på nästan folktomma gator 

Det som gatsoparen ej har hunnit sopa upp

 

Hör du och ser du allt detta där du går ensam

Kanske du ler åt den varma solens strålar

Ty det om något visar att nu har vi våren här




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-25 21:57



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En härlig vårlik text!
2018-04-06

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrik text, fin hyllning till våren!
2018-03-26

  ULJO
Hoppas inte att vårtecknen inte bara är en chimär
2018-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP