Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi måste vara poesi

om det kommer till mig att säga att kyssarna,
  Det här är kyssar, den här dikten är svag;
poesi kyssar inte,
  inte heller melodi, poesi är terror;
poesi öppnar din själ och tårar;
poesi är stark, den måste brinna,
måste skada och läka poesi är stark

prata inte med mig om dessa händelser,
  vanliga eftermiddagar i solen;
denna dikt är svag; poesi är terror;
poesi hoppar ut ur atmosfären,
leva utan syre, kom ut ur omloppet;
Poesi är stark! Är att korsa avgrunden,
helvetet brinner elden och läker!
Poesi är allting från ingenting!

prata inte om epics,
taras eller virvlar
denna dikt är svag; poesi är att känna,
infiltrerar inte egos eller talar om lögner,
Poesi är stark; är att extol den drastiska,
för att tillfredsställa den gudomliga, att brinna flamma,
Den heroiska, det enskilda geniet, filialen,
Skapelsens triumfer!




Fri vers av megaThor
Läst 238 gånger
Publicerad 2018-03-25 22:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

megaThor
megaThor