Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solglädje

Jag vet med säkerhet, trots att många år har förflutit.
Ser en skolkompis ligga med huvudet lutat mot en
sten i i solbacken. Tidig vår och han tuggar förnöjt på ett
fjolårsgräs.
På ett svartvitt foto. Våra nöjen var så enkla
och naturligt barnsliga på den tiden.
Jag minns att det många år senare byggdes en affär på platsen,
livsmedelsaffär tror jag. Alla minnen försvann doldes
av gråa betongelement men då hade flyttat hemifrån.
Bra var det att man byggde den, för en liten bit bakom stenen
min kompis vilade så lyckligt emot doldes resterna av en
större ladugård där var en nödtorftigt med gamla halvruttna
bräder övertäckt pissbrunn.
Vattenfylld,kommer inte ihåg att någon gick ner sig i den
illaluktande sörjan.
Kanske ändå ett visst framåtskridande i utvecklingen som är
positiv, undrar om det luktade kopiss inne i affären eller
eller kanske dräneringen blev välgjord.
En mysig vårbacke det var att ligga och lata sig i solen.
Undrar vad vi pratade om på den tiden?

© Bosse 26 mars 2018.
I




Övriga genrer (Kåseri) av Bossepoet från Österbotten
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-26 10:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten