Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om vatten typ

jo tankarna finns nog därinnanför fast man inte tror det
som håglösa barn sittande på stolar
som plötsligt får veta att nu har det slutat regna
och det finns vattenpölar där man kan
trampa med foten i kanten pröva hur djupa de är
och man kan trampa så det bara nätt och jämnt går över sulan
och det finns klart vatten och lerigt vatten
och vatten där man kan röra om leran så den bildar mönster
av olika bruna nyanser och där det bildas virvlar som syns sedan man
tagit bort foten och satt sig på huk för att se efter noga
och man kan hoppa på ett ben och hålla upp den andra foten så
det inte stänker på den det finns vattenpölar lagom stora för att
ena foten skall få plats i dem
och det finns vattenpölar som man kan segla på med båtar som
sjöar eller hav och sådana som är hopbundna av små bäckar
och man kan skyffla över vatten från den ena till den andra
och se hur det rinner tillbaka
och man kan göra vågor och se hur länge det dröjer innan vattnet
är alldeles spegelklart igen
och man kan lägga i stenar så de bildar öar
och det finns sådana som nästan bara består av våt lera
där man kan sätta ner foten och känna hur det suger när man
försöker lyfta den och det finns olika sorters slurp när greppet lossnar
och det finns pölar med olika sorters vatten
vatten ur de vita molnen, de grå molnen, de blå molnen
ryskt vatten, lettiskt vatten, tungt vatten och lätt vatten
lervatten grusvatten asfaltvatten
flickvatten och pojkvatten, solvatten och månvatten
vatten som blir kvar och vatten som försvinner
vatten som sugs in i jorden och vatten som går ända upp i himlen
och blir moln
faluvatten och söndagsvatten och vatten som blir till
sånger inne i kroppen när man sitter och ser på det
det finns vattenpölar som man kommer att minnas så länge man lever
men inte för att man bestämmer sig och vill för det går inte
och farligt vatten som man dör om man så mycket som nuddar
och vatten som är nyttigt som man kan ta på fingret och måla sitt
ansikte med




Fri vers av stenhur VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-26 19:54



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Vackert sjökort över poesins vatten!
2018-03-26
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP