Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sök

Tidsaxeln är färdvägen under vår resa

Vi färdas över erfarenhetens hav
äter av frukterna från kunskapens träd

Dansar barfota över ängarna där de vackra känslorna finns
men ilskan och hatets regn måste också passeras

Hos krukmakaren drejas våra anleten
solen torkar oss
nu stiger vi fram

Så här långt
vad fick vi med oss
det som blev du och jag

Lyckan och glädjen
finns överallt och ingenstans
sökare förblir vi resten av livet












Fri vers (Prosapoesi) av Johan Strömstedt
Läst 406 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-03-26 21:17



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Spännande, välformulerade tankar.
2018-04-28

  Eva Langrath VIP
Tycker om den filosofiska tonen i orden.
2018-03-28

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en gobeläng med många fina inslag i varpen!
2018-03-27

  catharina.jerbo VIP
vilka bra:iga liknelser!
2018-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt