Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid jokken

Bakom bergens toppar

de djupa dalarna

 

under solens klippor

skuggor av glömska

 

och tiden är ingenting

men trötthetens tårar

 

gör fjällens jokkar

salta som havet

 

när lägerelden falnar

i dvärgbjörksnatten




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-03-26 21:59



Bookmark and Share


  Minkki VIP
just så tror jag det är, efter en tung vandring kommer ett trötthetens utflöde. Väldigt talande bilder Du har valt, enkelt är starkt
2018-03-27

    ej medlem längre
Att hitta en sån text är lite som att finna en pärla. Man blir glad och förundrad.
2018-03-27

  Nils-Robert
Läser en andra gång och ser metaforen i dikten.
2018-03-27

  Nils-Robert
En naturnära dikt . Fint skaldat
2018-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP